Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Loonbedrijf Bos: precisiebemesting op het hoogste niveau!

Loonbedrijf Bos

BATHMEN – Zeker in de land- en tuinbouw is verduurzaming van groot belang. De  ontwikkelingen staan wat dat betreft dan ook zeker niet stil en volgen elkaar in rap tempo op. Loonbedrijf Bos in Bathmen volgt die ontwikkelingen op de voet en breidde afgelopen week zijn machinepark uit met de aanschaf van de Duport Liquiliser, een zeer nauwkeurige injecteur van vloeibare meststoffen waardoor er maatwerk geleverd kan worden in precisiebemesting.

De Liquiliser bestaat uit een stevig frame met spaakwielen en via de holle pennen van die wielen wordt de vloeistof op de juiste diepte in de bodem gebracht. Deze efficiënte injectiemethode maakt precisiebemesting mogelijk door een nauwkeurige verdeling of dosering van de vloeistof op maat voor elke opdrachtgever.

Er is een minimale verstoring van de bodem en verminderde stressgevoeligheid van het gras en minder groei van het onkruid.

Deze duurzame en degelijke techniek biedt een hoge capaciteit en kan ook gebruikt worden bij de injectie met extra spoorelementen zoals Kobalt en Seleen.

De Liquiliser heeft maar liefst een werkbreedte van 12 meter hetgeen de efficiëntie verhoogd, natuurlijk.

De komende weken zal het apparaat flink wat uren draaien want het seizoen is inmiddels al een beetje aangebroken. Bos is het enige bedrijf in de omgeving dat  in het bezit is van de Liquiliser en werkt dan ook in een grote regio.

De Firma Bos is blij de boeren weer iets extra’s te kunnen bieden: een nog nauwkeuriger bemesting van de grond maar uiteindelijk ook nog voordeliger want voor de prijs waar de boer normaal de mestkorrel voor in de silo heeft (en zelf nog voor verspreiding moet zorgen) heeft hij/zij via Bos de mest al in de grond. Geen omkijken meer naar,dus!