Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mini-fair rondom Olsterhof

Brocante, creativiteit en bloemen

OLST – Zaterdag 1 en zondag 2 september is er bij lifestylewinkel de Olsterhof in Olst een gevarieerd weekend met bloemen, brocante en live muziek.

Brocante, bloemen & breisels

Achter de Olsterhof, rondom het Koetshuis, richten gastexposanten een aantrekkelijk brocante marktje in, waar ze hun gevarieerde aanbod Engels antiek en oude Franse gebruiksvoorwerpen tonen en verkopen.

Door de aankoop van een peperduur zogenaamd ‘Bernadette’-vest in Antwerpen, werd Karin Bijsterbosch aangezet tot het breien. Ze zocht op internet naar de juiste methode en patronen en heeft uiteindelijk met behulp van Youtube, haar eigen ‘Bernadette’ gebreid.

Nu, inmiddels een aantal jaren later, heeft ze een mooi aanbod van truien en vesten en breit ze in opdracht uw favoriete trui of vest.

 

Metaal

Begeleiders en cliënten van de antroposofische zorginstelling Overkempe laten met veel enthousiasme zien wat ze kunnen maken van metaal. Onder aanvoering van Kees (begeleider) wordt er twee dagen gehamerd, gezaagd, geveild en gemonteerd om tot mooie producten te komen. Vanzelfsprekend zijn deze werkstukken ook te koop.

 

Papierkunst

In 1997 raakte Riette Senff uit Olst geïnspireerd door papierkunstenaars in de Lebuïnuskerk in Deventer. Sinds die tijd heeft papier haar bezig gehouden en is zij zichzelf gaan ontwikkelen tot ‘papyriste’. Riette maakt zowel twee- als driedimensionaal werk, veelal schalen en bolvormen, maar ook kunstboekjes, reliëfs, collages en sieraden. Daarbij maakt ze gebruik van beendermeel- en houtlijm. Op zondag 2 september kunt u niet alleen de resultaten zien tijdens de Mini-fair, maar u ziet haar ook aan het werk en kunt haar vragen stellen.

 

Live muziek

Op zaterdag treedt Men at home, een jazztrio uit de regio Apeldoorn, op. Zij weten als ervaren jazzmuzikanten op een stijlvolle manier de juiste sfeer te creëren door precies die muziek te spelen, die past onder de platanen bij de Olsterhof. Ze spelen stukken uit het jazz- en evergreengenre; swingend en stimulerend.

Zondag is het de muzikale goudsmid David Samson die magische klanken tovert uit zijn hangdrums. David trad niet alleen al vaker – met groot succes – bij de Olsterhof op, maar speelde onder andere ook op North Sea Jazz, The Hague Jazz en trad bovendien op met prinses Laurentien en voor koningin Maxima.

 

Deze mini-fair vindt plaats in en om de Olsterhof in Olst. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.olsterhof.nl