Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Nieuw in Bathmen: Wilco Snel Optiek


BATHMEN – Na jaren van het ontbreken van een optiekzaak in Bathmen opent Wilco Snel binnenkort zijn deuren van zijn winkel. Na het verdwijnen van Keimpema Optiek aan de Dorpsstraat kan men nu weer in Bathmen terecht voor een nieuwe bril of lenzen. De Bathmense Krant sprak met de kersverse ondernemer.

De veertiger Wilco Snel is geboren en getogen in Diepenveen. Sinds 5,5 jaar woont hij met veel plezier in Bathmen. Hij is vader van 2 puberdochters en heeft met zijn huidige vriendin twee zoons (kleuters).

Hoe goed ken je Bathmen?
Ik ken Bathmen van vroeger uit van Boode en de Bathmense Kermis. Wie niet? Nu als woonplaats ervaar ik het als een heel prettig dorp om in te wonen met vriendelijke en betrokken mensen. Bathmen heeft een rijk sociaal en cultureel leven, hetgeen de prettige dorpse sfeer ten goede komt. En het is heerlijk fietsen en wandelen in het prachtige buitengebied.

Half augustus open je de deuren van een optiek in Bathmen. Waarom het je voor Bathmen gekozen?
Ik wist dat hier in het verleden een optiekzaak heeft gezeten. Mijn buurman, zelf ondernemer in Bathmen, vertelde mij dat veel mensen in Bathmen een optiek als een welkome aanvulling zien op het aanwezige winkelbestand. Uit het marktonderzoek dat ik heb laten verrichten kwam ook naar voren dat een kleine zelfstandige optiek recht van bestaan heeft in Bathmen.
Ik loop al jaren met de gedachte om voor mijzelf te beginnen. Door veranderingen op mijn huidige werkplek, bedrijfsovername, en het vrijkomen van een geschikte locatie heb ik besloten om de sprong in het diepe te wagen en, na ruim 20 jaar voor een baas te hebben gewerkt, voor mijzelf te beginnen.

Heeft corona invloed gehad in de afweging om open te gaan?
Corona heeft weinig tot geen invloed gehad op mijn beslissing om open te gaan. De optiek wordt gezien als een essentieel beroep, waardoor winkelsluiting door een eventuele lockdown relatief klein is. Door de hygiëneregels goed te hanteren is gebleken dat een bezoek aan een optiekwinkel geen risico hoeft te zijn met betrekking tot corona. Door voor oogmetingen op afspraak te werken zorg je voor een veilige ‘loop’ in de winkel. Voor het rechtzetten en servicen van de bril hoeft men geen afspraak te maken. Zo’n klus is vaak binnen een kwartier gedaan.

Wat is jouw belangrijkste troef om in de gunst te komen van een ‘brilklant’?
Persoonlijke aandacht, advies op maat, vakbewaamheid en hoge service. Klinkt cliché, maar ik weet door mijn 20 jaar ervaring in de optiekbranche dat dit belangrijke factoren zijn om in de gunst te komen van een brilklant.

Hoe gaat de opening eruit zien?
De opening gaat samen met een openingsactie. 50 procent korting op het tweede paar glazen en 25% op de aanschaf van een tweede montuur. Een echt openingsfeest zal er niet zijn. Daar heeft corona dan wel weer invloed op!

Hoe gaat de collectie eruit zien?
Mijn monturencollectie is van trendy tot tijdloos en voor jong en oud om een zo’n breed mogelijk publiek te kunnen bedienen. Door te kiezen voor gerenommeerde optiek merken kan ik een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding bieden voor praktisch iedere portemonnee. Ook op het gebied van contactlenzen, met uitzondering van nachtlenzen, beschik ik over een zeer breed assortiment. Op het gebied van oogzorg is er meer dan voldoende kennis aanwezig om mensen van een goed advies te kunnen voorzien.
Optimaal kijkplezier zit hem niet alleen in de oogmeting en de glazen, maar ook in de afstelling en passing van de bril. Vooral het goed afstellen van de bril is een vak op zich en de meerwaarde ervan wordt vaak onderschat. Door de jaren heen heb ik het afstellen van de bril tot in de puntjes weten te beheersen.
Ik begroet u graag vanaf 10 augustus in mijn nieuwe winkel aan de Spoorstraat 1, 7437 TS Bathmen
(tegenover het medisch centrum)
www.wilco-optiek.nl
06-19471656
info@wilco-optiek.nl