Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Opening koetshuis van

Huis Hunderen

TWELLO – p zaterdag 4 juni wordt het geheel gerenoveerde koetshuis van Huis Hunderen in Twello officieel in gebruik genomen. Vanaf dat moment kunnen ook in het koetshuis, net als in het landhuis, ouderen wonen met de zekerheid van 24 uur zorg.Het koetshuis is in het afgelopen jaar grondig verbouwd. Het gemeentelijk monument is geheel gemoderniseerd en beschikt nu over negen appartementen van circa 30 m², die voorzien zijn van eigen sanitaire voorzieningen. Ieder appartement heeft een eigen unieke indeling en een fraai uitzicht over het landgoed Hunderen. Daarnaast heeft het koetshuis een gezellige huiskamer waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken. In het koetshuis en het landhuis van Huis Hunderen is alle tijd en rust voor warme en persoonlijke aandacht. De zorg gaat verder dan alleen medische zorg, persoonlijke verzorging en het creëren van een veilige omgeving. Ook activiteiten die het leven aangenaam kunnen maken en gericht zijn op het welzijn van de bewoners, maken een belangrijk deel uit van het zorgaanbod.

In december 2015 is de zorgverlening in Huis Hunderen van start gegaan. Inmiddels verblijven in het landhuis zes ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben bij het dagelijks leven. De bewoners van Huis Hunderen huren in het landhuis of het koetshuis een eigen appartement. Hier kunnen zij plezierig en veilig wonen met de zekerheid van professionele zorg die 24 uur per dag aanwezig is. De zorgverlening wordt in de meeste gevallen gefinancierd vanuit een PGB (persoonsgebonden budget). Het is daarom noodzakelijk dat de bewoner beschikt over een persoonlijke zorgindicatie van ZZP 4 of hoger. Voor het appartement wordt een maandelijkse huur betaald. De appartementen in het koetshuis hebben een huurprijs vanaf € 350,– per maand, afhankelijk van de grootte en de ligging. Dit bedrag ligt wat hoger voor de appartementen in het landhuis. Daarnaast wordt maandelijks een vast bedrag aan service- en welzijnskosten betaald.

 

Werken in Huis Hunderen

In het landhuis werkt een professioneel zorgteam dat in dienst is van Huis Hunderen. Ook voor het koetshuis wordt een zorgteam samengesteld. Voor beide locaties zijn nog vacatures voor de functie woonbegeleider/verzorgende 3IG beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u op www.huishunderen.nl/werken-bij

 

Open dag 4 juni

Belangstellenden voor het wonen of werken in Huis Hunderen zijn op zaterdag 4 juni tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom tijdens de open dag in het koetshuis van Huis Hunderen, Hunderenslaan 7 in Twello.