Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Presentatie en proeverijen in de Olsterhof

Eerste Sallandse Cider Experience El-Cid

OLST – Zondag 1 oktober is er op het terras van de Olsterhof in Olst, het eerste Sallandse Cider Experience in samenwerking met de Sallandse cidermakers van El-Cid. Op deze dag wordt de cider van Sallandse bodem gepresenteerd en kun je cider in verschillende toepassingen proeven.Wijngaard de Landman uit Raalte laat haar zoete wijnen proeven, gaat met de kinderen appels schillen en hier iets mee maken. Herborist Lars van Hemmen presenteert zich als beoefenaar van de traditionele kruidengeneeskunst.

Live muziek is er met de ‘Zingende Kunstschilder’ en het gelegenheid duo Henny & Irma.

Naast kunstschilder is Henk Groote ook sing a songwriter en zorgt afwisselend met het gitaarspelende duo Henny & Irma voor muzikaal vertier.

Na een aantal jaren experimenteren met appels, gistingsprocessen en recepturen, is het nu tijd om iedereen kennis te laten maken met Sallandse cider El-Cid. Het initiatief voor een puur Sallandse cider is genomen door een aantal Heetenaren met een gezamenlijke interesse voor cider. Naast het drinken in zijn pure vorm, kun je cider ook heel goed verwerken in cocktails, milkshakes en er zelfs mee koken. De mensen achter El-Cid laten u er deze dag van proeven en zullen er over vertellen.

De biologisch duurzame wijngaard ‘de Landman’ laat haar Sallandse zoete wijnen en gedroogde appeltjes proeven.

 

Herborist

Na een opleiding tot herborist is Lars van Hemmen uit Sneek werkzaam als herborist in de traditionele kruidengeneeskunde. Hij is geen arts of therapeut, maar adviseert en begeleidt op basis van traditionele kruidengeneeskunde, natuurgeneeskundige inzichten en voedingsleer.

 

Is uw nieuwsgierigheid over dit programma gewekt of wilt u gewoon lekker onder de platanen genieten van mooie muziek? Kom dan op zondag naar de Olsterhof in Olst.

De proeverijen zijn gratis te bezoeken en maken deel uit van het Open Weekend bij Lifestylewinkel de Olsterhof aan de A. Geertsstraat 16 in Olst.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.olsterhof.nl