Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Profiteer nu van de subsidie op duurzame energie

Profiteer nu van de subsidie

DEVENTER – Solard Duurzame Energie systemen Deventer verduurzaamt. Niet alleen door het plaatsen van zonnepanelen bij particulieren en bedrijven, maar ook door middel van het plaatsen van pelletkachels en het installeren van zonneboilers.

Subsidie en retour btw

Volgens Jan-Ard Kamphuis van Solard Duurzame Energie systemen Deventer is er op dit moment nog subsidie te ontvangen bij aanschaf van een pelletkachel (minimaal € 500,-), zonneboiler (vanaf € 600,-) of een pelletkachel met aansluiting op cv (minimaal € 1.400,-). Tevens ontvangen particulieren op dit moment de btw retour op aanschaf van zonnepanelen.

 

Besparing

Door de aanschaf van een pelletkachel, zonneboiler of zonnepanelen kunt u jaarlijks veel geld besparen! Voor de warmte van de pelletkachel, opgewekt door middel van houtkorrels, heeft u immers geen (prijzig) aardgas meer nodig. De pelletkachel beschikt over extra luchtuitgangen, waarmee, naast de ruimte waarin de pelletkachel is opgesteld, ook een nabij gelegen ruimte kan worden verwarmd. Naast de pelletkachels zijn er ook thermokachels, waar de radiatoren voor de centrale verwarming op kunnen worden aangesloten. Een schoorsteenkanaal is voor een pelletkachel niet noodzakelijk en met een kleine rookgasafvoer (80 mm) zijn de pelletkachels in vrijwel elk huis te installeren. Een pelletkachel verwarmt milieuvriendelijk en bespaart op de jaarlijkse energiekosten, net als de zonneboiler en zonnepanelen.

 

MKB en agrarische bedrijven

Door stijgende energieprijzen wordt het voor bedrijven aantrekkelijker om onafhankelijk te zijn van vaste energieleveranciers. Er gelden op dit moment regelingen die wellicht in de toekomst zullen verdwijnen. Aan de ene kant vallen zonnepanelen binnen de Energie Investeringsaftrek (EIA), waarmee je een groot deel van de kosten kunt aftrekken van je winst. Aan de andere kant kan de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) zeer interessant zijn voor ondernemers. De overheid stimuleert hiermee het gebruik van duurzame energie.”

 

We gaan langzaamaan weer richting de lente. Dat betekent meer zonuren en dus: meer rendement voor zonnepanelen en zonneboilers. Particulieren of ondernemers die benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor hun bedrijf of meer willen weten over subsidies en fiscale regelingen kunnen aankloppen bij Solard voor advies.

www.solardpelletkachels.nl | www.solard.nl