Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Steenbrugge opent deuren op Valentijnsdag

Liefde is sterker dan de dood

DIEPENVEEN – Nederlanders nemen vaak te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf hier niet altijd de ruimte voor. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Yarden Crematorium Steenbrugge houdt daarom op Valentijnsdag een herinneringsbijeenkomst om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verlies. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

Per dag verliezen 150 Nederlanders hun partner

Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen in Nederland hun geliefde. Per dag raken 150 mensen hun partner kwijt. Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het verdere leven van nabestaanden. Omgaan met een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland dan ook 170 dagen.

 

‘Liefde is sterker dan de dood’

John Brunekreeft, locatiemanager: “Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft de liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van je leven, is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij op dinsdagavond 14 februari onze deuren. Op onze herinneringsbijeenkomst is uiteraard iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Yarden Vereniging, net als mensen die elders verzekerd zijn.”

 

Herinneringsbijeenkomst Steenbrugge

Op 14 februari is er tussen 19.00 en 20.30 uur een doorlopende, vrij toegankelijke, herinneringsbijeenkomst. Mensen kunnen samen hun geliefde herdenken met muziek en ter nagedachtenis een kaars aansteken en elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie. Kijk voor meer informatie voor andere herinneringsbijeenkomsten bij u in de buurt op: www.yarden.nl/herinneren

 

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Voor meer informatie www.yarden.nl