Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Voorkom inbraak!

Voorkom inbraak 2

DEVENTER – Er is tegenwoordig een populaire inbraakmethode: het kerntrekken van het cilinderslot. De meeste inbraken vinden plaats met een zogenaamde kurkentrekker. Je draait een schroef in het cilinderslot en met een soort poelietrekker wordt de profielcilinder uit het slot getrokken waarna je de deur kunt openen. Het dievengilde heeft deze methode helemaal ontdekt want het gaat snel en maakt geen lawaai!De politie waarschuwt in het hele land voor deze populaire methode.

 

Hoe te voorkomen?

Kerntrekken kunt u op twee manieren voorkomen. Het goedkoopste is om de profielcilinder te vervangen door een cilinder die is beveiligd tegen dat kerntrekken. Deze cilinders kunt u herkennen aan het keurmerk SKG met drie sterren en ze kosten circa 40 euro per stuk. Het alternatief is om het Veiligheidsbeslag te vervangen door beslag met kerntrekbeveiliging. De cilinder zit dan achter een hardstalen klepje waardoor deze niet te trekken is. Dat veiligheidsbeslag kost circa 65 euro.

Bij de firma Haverkamp op het Runshoppingcentre hebben ze momenteel een leuke inruilactie waardoor u € 10,- korting krijgt wanneer u de oude cilinder of beslag inlevert.

Tevens geven zij gratis advies aan huis om uw sloten te laten controleren volgens het Politie-Keurmerk en zij hebben een timmerman in dienst om alles deskundig te plaatsen.