Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zeldzame reuzenbomen geplaatst in Rijssen

RIJSSEN – Donderdag 22 maart zijn bij de Megastore van Paul Roescher in Rijssen twee mammoetbomen geplaatst. De mammoetbomen (ook wel bekend als reuzensequoia) zijn van Californische afkomst en een zeldzaamheid in Nederland.83 meter

De hoogste mammoetboom in Californië torent met zijn stamomtrek van 31 meter maar liefst 83 meter de lucht in. Zo hoog als in Californië zullen de mammoetbomen in Rijssen naar verwachting niet worden: de bomen – op dit moment zo’n 5 meter hoog – groeien in Nederland een meter per jaar en bereiken naar verwachting een totale hoogte van nog altijd zo’n 40 meter.

 

Paul Roescher Megastore grootste van Nederland

De mammoetboom is een fantastisch symbool voor de grote Megastore van Paul Roescher. Met de 11.000 m2 is Paul Roescher Rijssen veruit de grootste showroom voor alles op het gebied van keuken, bad, vloer en haard, aldus de woordvoerder. De sequoiadendron giganteum (Latijnse naam van mammoetboom) wordt wel het grootste organisme op de wereld genoemd.

Wie de groei van de beide mammoetbomen wil bijhouden, kan dit gemakkelijk volgen: de bomen zijn vanaf de Morsweg, Nijverdalseweg en Plaagslagen uitstekend zichtbaar.